gratis verzending binnen
Nederland, België en Duitsland *

Curlstang of barbell – wat past bij jou?

Zoals zo vaak in de krachtsport gaat het niet om het “of dit, of dat”, maar veel meer om een uitgebalanceerde training met veel afwisseling. Monotone oefeningen zijn niet alleen minder leuk, ze kunnen ook letsel aan spieren en gewrichten veroorzaken. Een combinatie van verschillende oefeningen, halters, wisselende gewichten en herhalingen zorgen ervoor dat je je spieren uitgebreid traint. Daar waar barbell sets uitstekend geschikt zijn voor de training van het gehele lichaam en het bankdrukken, zijn dumbbells meer geschikt voor het eenzijdig en geïsoleerd trainen van afzonderlijke spieren. Met de curlstang kun je je bovenlichaam met curls gericht en vooral op gewrichtsvriendelijke wijze trainen.

Curlstang: Voordelen ten opzichte van andere halterstangen

De gebogen curlstang helpt om letsel te voorkomen. Hierdoor treden irritatie aan gewrichten en pezen in de pols minder vaak op. De natuurlijke houding geeft de kracht optimaal tot in je vingertoppen door, zodat je je oefeningen ook bij zware gewichten netjes kunt uitvoeren. Sommige tricepsoefeningen kunnen zelfs alleen met de curlstang correct worden uitgevoerd. Omdat curlstangen korter zijn dan barbells beweeg je de gewichtsschijven dichter langs je lichaam. Met een lengte van 120 cm, een eigen gewicht van zeven tot tien kilo en een belastbaarheid tot 110 kg, kun je flexibel bepalen met hoeveel gewicht je wilt werken. De gekartelde greepvlakken en de greepdiameter zorgen daarbij op elk moment voor een perfecte grip. Bij ons kun je kiezen tussen een diameter van 30 mm of 50 mm, een schroefsluiting of een snelsluiting en een schijfopname van 16,5 cm of 18 cm. Heb je nog halterschijven voor je workout in je home gym nodig? Gewichten met een passende boring kun je bij ons direct meebestellen!

Waar moet je bij je training met de curlstang op letten?

Een workout met de curlstang is geschikt voor alle fitnessniveaus. Net als bij alle krachttrainingen geldt dat je ondanks het extra gewicht de oefeningen altijd nog netjes moet kunnen uitvoeren. Let er bij het trainen van je armspieren op dat je je ellebogen niet volledig strekt en lichaamsspanning in je buik en rug behoudt. Vermijd wilde herhalingen en concentreer je op een langzame, bewuste uitvoering. Zorg voor afwisseling in je oefeningen! Of je nu op de halterbank zit of ligt, je hebt vele mogelijkheden. Varieer bijvoorbeeld met de greepbreedte, de soorten curls (bijv. reverse-curls of Scott curls), om naast je biceps en triceps ook je (opper)armspaakbeenspieren, je onderarmen en je brachialisspieren te versterken.