gratis verzending binnen
Nederland, België en Duitsland *

Snel & eenvoudig naar meer gewicht

Wie regelmatig met halters traint, zal er vroeg of laat achter komen dat iedere oefening met de tijd steeds minder zwaar wordt. Tegen de tijd dat meerdere herhalingen achter elkaar je niet veel extra moeite meer kosten, is het tijd voor meer gewicht. Bespaar je de moeite en tijd die het je kost om de juiste halterschijf te zoeken, te bestellen en te laten toezenden. Een dumbbellset met een aantal verschillende gewichten biedt je het voordeel dat je het gewicht snel stapsgewijs kunt vergroten. Voeg simpelweg nog een gewicht toe of wissel de schijf die je gebruikt hebt voor de volgende iets zwaardere. De meeste haltersets bieden de mogelijkheid naar wens te combineren. Experimenteer een beetje om het voor jou ideale gewicht te vinden. Tegelijkertijd spaart het je heel wat geld; de aankoop van aparte onderdelen is zoals gewoonlijk iets duurder dan de koop van een complete set.

De juiste halterset voor jou

Training met dumbbells is vooral goed voor de spieropbouw in het bovenlichaam. Afhankelijk van hoe goed je al getraind bent en welke oefeningen je met je halters zou willen uitvoeren, variëren de eisen die je stelt aan je dumbbellset. Hoeveel halters heb je nodig? Hoeveel gewicht zou je willen heffen? Hoe geleidelijk wil je het gewicht kunnen opvoeren? Aan welk materiaal geef je de voorkeur? Wij helpen je bij het vinden van de juiste set.

Eén halter of liever twee?

Het aantal benodigde halterstangen hangt af van welke oefeningen je wilt doen. Voor een maximale verscheidenheid aan oefeningen en ook voor het vermijden van onevenwichtigheden door een te eenzijdige training, moet je juist als halterbeginneling gebruik maken van een set met twee stangen. Gevorderden en professionals beschikken meestal over een basisuitrusting en kunnen hun thuisapparatuur met een enkele volledige halterset uitbreiden.

De juiste gewichtsklasse

De dumbbellsets van ScSPORTS zijn verkrijgbaar in verschillende gewichtsklassen. Begin je voor het eerst met haltertraining? Dan is om mee te beginnen een dumbbellset met een laag maximumgewicht voor jou voldoende. Let er bovendien op dat het gewicht van individuele halterschijven niet te groot is. Het maximale gewicht moet je met behulp van een aantal combinatiemogelijkheden stapsgewijs kunnen bereiken. Professionals daarentegen, kunnen de keuze maken voor een dumbbellset met zware gewichten en een maximaal gewicht van 70 kg. Afhankelijk van het trainingsdoel kunnen ook gevorderde sporters baat hebben bij lichtere gewichten.

Het passende materiaal

De meeste dumbbellsets verschillen naast de gewichtsklasse in eerste instantie in het gebruikte materiaal. Daar waar halterstangen normaal gesproken van massief of hol staal zijn gemaakt, zijn halterschijven in verschillende materiaalsoorten verkrijgbaar. Neopreen, chroom of staal? Afhankelijk van de mate waarin je al met halters overweg kunt of welke soort vloer in je trainingsruimte ligt, kun je voor bijzonder robuuste of juist vloervriendelijke sets kiezen.

Dumbbellset - snel opgeborgen

Als je niet de beschikking hebt over een aparte trainingsruimte, dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je je trainingsapparatuur goed kunt opbergen. Want wie zou nou graag uit bed stappen om over de eerste de beste halterschijf te struikelen? Een dumbbellset heeft het voordeel niet veel plaats in te nemen en de onderdelen kunnen, indien nodig, zelfs zonder problemen apart worden opgeborgen. Zou je graag al je apparaten samen willen hebben? Kies dan voor een dumbbellset in een praktische koffer. Hierin is plaats voor je halterstang, alle halterschijven en sluitingen zodat alles, zonder veel plaats in te nemen, op één plek opgeborgen kan worden.