gratis verzending binnen
Nederland, België en Duitsland *

Waarom neopreen halterschijven interessant zijn

Stil & vriendelijk

Neopreen halterschijven overtuigen met hun stille en vloervriendelijke oppervlak. De bekleding dempt een eventuele val op de grond of op lichaamsdelen en voorkomt zo beschadigingen en letsel.

Veelzijdig bruikbaar

De neopreen halterschijven hebben insteekgrepen en kunnen dus zowel voor de training met de halter als voor solo-oefeningen worden gebruikt. Met name voor de laatste optie zijn deze soort halterschijven bijzonder geschikt. Neopreen heeft een ruw oppervlak en biedt je bij de training daarom maximale grip. Het wegglijden van de handen door een te glad oppervlak of vocht, zoals zweet, wordt zo voorkomen.

Duurzame bekleding

Neopreen is een uit de watersport bekend materiaal, dat onder andere waterbestendig, weerbestendig en stootelastisch is. Voor halterschijven betekent dit als eerste: ze zijn zacht, kunnen in de open lucht worden gebruikt en kunnen prima tegen vocht en nattigheid, alsook vervormingen door stoten.

Overzichtelijk & variabel

De neopreen bekledingen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Daarbij geeft de kleur de gewichtsklasse van de schijf aan, zodat je een snel en eenvoudig overzicht hebt over de gebruikte gewichten. Voor een meer intensieve training kun je eenvoudigweg meerdere schijven op je halterstang schuiven.

Wie zou er met neopreen halterschijven moeten trainen?

Neopreen halterschijven zijn met name voor je geschikt als je ze niet alleen gebruikt voor de reguliere haltertraining, maar ook als gewicht voor fitnessoefeningen zoals crunches, squats of armcurls. De schijven kunnen door de ingrijpopeningen ook zonder stang worden gebruikt en liggen door het goed grip biedende oppervlak prima in de hand. Maar ook voor de haltertraining kan een neopreenschijf praktisch zijn. Is het bij je thuis bijzonder gehorig en wil je je buren niet irriteren met het lawaai van je training? Dan is neopreen voor jou de beste keuze!