gratis verzending binnen
Nederland, België en Duitsland *

Voordelen van gietijzer halterschijven

Robuust & duurzaam

Gietijzeren halterschijven zijn door de hoge materiaaldichtheid bijzonder goed bestand tegen de belastingen van intensieve trainingen. Terwijl er bij halterschijven van kunststof in de loop van de tijd onbalansen kunnen optreden of dat deze aan gewicht kunnen verliezen, blijven de schijven van gietijzer vormvast en duurzaam. Het materiaal is robuust en ook ongevoelig voor krassen; zelfs bij hard neerleggen of botsen van de schijven.

Veelzijdig te gebruiken

Gietijzer halterschijven zijn door het hoge eigen gewicht van het materiaal bijzonder ruimtebesparend. Om die reden zijn ze niet alleen bijzonder geschikt voor kleine ruimtes, maar kunnen ze bij je training ook veelzijdig worden gebruikt. Voor je workout kun je vele verschillende gewichtsschijven gebruiken - anders dan bij schijven van kunststof. Daarmee kun je voor elke oefening het gewicht in kleine stapjes opvoeren. Dat maakt een breed toepassingsgebied van schijven van gietijzer mogelijk: ze worden gebruikt in de krachtsport, bij de cross-training en bij fitness en revalidatie.

Urban look

De ruwe schijven van gietijzer zorgen voor een coole, urban look in je home gym. De klassieker in zijn ruwe vorm heeft geen beschermende mantel en is daarom gevoeliger voor roest. Onze schijven van gietijzer zijn gecoat met een olielaagje dat het materiaal beschermt tegen corrosie. Wil je dat niet? Met een doekje kun je deze beschermende laag verwijderen, om de karakteristieke look van een licht roest-patina van je gewichtsschijven te behouden. Op de effectiviteit van je training en de vormvastheid van de schijven heeft het patina geen invloed.

Voor wie zijn gietijzer halterschijven geschikt?

Gietijzer halterschijven zijn geschikt voor alle fitnessniveaus - van beginner tot de echte professional. De schijven zijn zowel geschikt voor het opbouwen als voor het uitbreiden van je fitnesstoestellen in je home gym. Omdat de schijven geen bekleding hebben maken ze bij de training meer lawaai en belasten ze de ondergrond meer. Daarom zijn ze niet geschikt voor gebruik op kwetsbare ondergronden. Als je daarvan echt niet wilt afzien, dan kunnen we je een beschermende vloermat adviseren. Deze vind je bij de krachttraining accessoires.