gratis verzending binnen
Nederland, België en Duitsland *

Geen Pilates zonder fitnessmat

Een goede Pilates mat is essentieel en onmisbaar voor een goede training. De mat zorgt er niet alleen voor dat je stevig staat, maar ook voor voldoende demping bij de meer dynamische oefeningen. Zo worden je gewrichten altijd goed beschermd.

Pilates apparatuur voor een betere lichaamsstabiliteit

Je evenwicht bewaren is niet altijd even gemakkelijk. Met de juiste Pilates accessoires kun je doelgericht je evenwicht en je stabiliteit verbeteren. Ongeacht of het zitten, liggen of staan betreft – accessoires zoals een balansbord, gymnastiekbal of een Pilates rol zijn niet alleen goed voor de wervelkolom, maar belasten en stabiliseren ook verschillende andere spiergroepen. Terwijl oefeningen op de gymnastiekbal en met het balansbord zo’n beetje alle belangrijke spiergroepen van de armen via het bovenlichaam tot de benen trainen, worden Pilates rollen met name gebruikt voor de spieren van de buik en de romp.

Spierkracht door weerstand

Je wilt je spieren trainen, maar daarvoor niet per se gewichten gebruiken? Naast oefeningen waarbij je alleen je eigen lichaamsgewicht gebruikt om te trainen en Pilates accessoires zoals een ab wheel inzet om oefeningen met het eigen lichaamsgewicht te intensiveren, vormen oefeningen met fitnessbanden een prima alternatief. De banden zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes. Ontdek je dat de weerstand van de eerste band niet meer voldoet, dan kan je gemakkelijk overschakelen naar de band met de volgende sterkte. Het is het niet alleen daarom waard sets aan te schaffen. Met sets kun je tegelijkertijd ook verschillende spieren met banden van verschillende sterktes trainen.

Pilates apparatuur: Gewichten voor meer power

Wie zich wat meer op zijn spieren wil richten, kan zijn Pilates training met behulp van gewichten naar een hoger niveau brengen. Voor Pilates komen dan in eerste instantie haltersets van vinyl en zandzakken in aanmerking.

Ontspannen spieren dankzij Pilates accessoires

Heb je ooit al eens van een foamroller gehoord? Ook bij Pilates worden rollers niet alleen ingezet voor lichaamsstabilisering, maar ze kunnen tevens goed gebruikt worden om spanningen te verlichten.