gratis verzending binnen
Nederland, België en Duitsland *

De werking van massageballen

Tijdens je trainingsactiviteiten hoopt het bloed zich in je spieren op. Voor een optimaal herstel van je spieren moet de doorbloeding van je spieren worden gestimuleerd, zodat nieuwe voedingsstoffen naar de spieren kunnen worden getransporteerd. Zelfmassage met een massagebal kan met matige druk over een groter gebied worden toegepast of doelgericht met een drukmassage. Bovendien zijn de ballen zeer geschikt voor reflexzonemassages en passen ze in elke broekzak of sporttas.

Massageballen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en hardheden - bij ons vind je ze in een standaardformaat met een gemiddelde hardheid. Los of als set - wij hebben sets van 2, 4, 10 en 30 stuks in verschillende kleuren. Naast noppenballen vind je bij ons nog meer fitness artikelen ter ondersteuning van je training.

Voor regeneratie

De noppenbal helpt je spieren na het sporten beter te herstellen en zorgt voor minder kans op blessures. Want ontspanning is minstens zo belangrijk als het bewegen zelf! Je kunt de bal op verschillende plaatsen van het lichaam gebruiken, vergelijkbaar met een training van het bindweefsel.

Tegen verkramping van de spieren

Noppenballen worden niet voor niets ook massageballen genoemd. Zij helpen je om verkrampte en gespannen spieren snel te ontspannen. Rol de bal voor de zogenaamde bindweefselrolmassage met langzame, spiraalvormige bewegingen en toenemende druk op het betreffende gebied. Verhoog de druk naar het middelpunt, de zogenaamde kern van de spier. Herhaal de handeling verschillende keren.

Nek- en rugmassage

Als je de bal tussen jou en de muur plaatst en hem dan langzaam heen en weer rolt met je rug, maak je je rug- en nekspieren los.

Massage voor armen en benen

Neem de massagebal en rol hem over je arm- en beenspieren. De druk kan worden aangepast aan wat voor jou het meest comfortabel is.

Het stimuleren van reflexzones

De zones van je handen en voeten zijn verbonden met organen en spiergroepen in je hele lichaam. De rubberen noppen van de massagebal helpen je deze zones gericht te stimuleren. Fysiotherapeuten gebruiken al heel lang sensomotorische technieken om het algemeen welzijn te verbeteren. Je kunt de methoden voor het stimuleren van je handen en voeten gemakkelijk in je training opnemen.

Het stimuleren van de handreflexzone

Een handmassage is na een intensieve krachttraining een weldaad voor je handen. Neem de bal in één hand, knijp er stevig in en beweeg de vingers één voor één. Deze grijpoefening ontspant je handspieren, die dag en nacht worden gebruikt.

Het stimuleren van de voetreflexzone

Ga op de bal staan en rol de bal heen en weer met de zool van je voet. Na een training kun je de vermoeide spieren van je voet laten ontspannen.

Massageballen voor het activeren van je spieren

De noppenballen kunnen niet alleen worden gebruikt voor het laten herstellen van je spieren, maar kunnen ook actief in je work-out worden opgenomen om je dieperliggende spieren te versterken en je spieren tijdens de training beter van voedingsstoffen te voorzien.

Praktische oefening voor het activeren van je spieren

Om de bloeddoorstroming vóór je training te stimuleren, doe je je gebruikelijke armoefeningen zoals curls, schouderdrukken of lateral en front raises, alvorens gewichten te gebruiken met de massagebal. Knijp herhaaldelijk in de bal om de spieren van je armen en handen langzaam te activeren en deze optimaal op je volgende training voor te bereiden.

Het versterken van dieperliggende spieren

De weerstand van de bal en de spierstimulatie door de kleine noppen zijn gericht op je dieperliggende spieren. Door het aanhoudend kneden van de bal train je vooral de spieren van de onderarm en verhoog je je greepkracht.