gratis verzending binnen
Nederland, België en Duitsland *

Halterschijven uitsluitend voor haltertraining?

Onzin! Zelfs de eenvoudigste gewichtsschijf kan je prima op een andere manier gebruiken. Terwijl je ze aan de ene kant zonder halterstang kunt liften, bieden apparaten zoals de onderarmtrainer je de mogelijkheid deze als extra gewicht voor onderarm- en polsoefeningen te gebruiken. Oefeningen met deze krachttraining accessoires versterken je greep en bereiden je optimaal voor op latere trainingen met halters.

Krachttraining accessoires: je vloer en je buren blij!

Training met gewichten belast niet alleen je lichaam, het belast ook de vloer. Door het neerleggen van de halters kunnen gevoelige vloeren zoals parket- en tegelvloeren schade oplopen en door het per ongeluk laten vallen van halters kunnen zelfs oneffenheden of scheuren in de vloerbedekking ontstaan. Met een vloerbeschermingsmat voorkom je dat gemakkelijk. Een dunne maar schokabsorberende mat dient als ondergrond voor halters of zelfs hele krachtsportinstallaties en beschermt niet alleen de vloer, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat je stabiel staat op een niet al te harde ondergrond. Een goede bijwerking: de matten zijn geluiddempend zodat je buren zich niet hoeven op te winden over geluiden die je al trainend veroorzaakt.

De krachttraining volledig in de greep

Wie wat afwisseling in zijn krachttraining wil brengen en bij het kabeltrekken of in het krachtstation niet altijd dezelfde oefeningen voor dezelfde spiergroepen wil doen, die kan dit heel gemakkelijk bereiken door qua grepen te variëren. Smal, breed, of minder belastend voor de gewrichten – de afzonderlijk gevormde grepen zorgen ervoor dat dezelfde oefeningen onder andere hoeken uitgevoerd kunnen worden en daarmee andere spiergroepen in arm en rug worden getraind. Kies tussen een roeigreep, een V-greep, een tricepstouw of een stang of schaf gelijk een aantal grepen aan. Door een simpel karabijnhaaksysteem kunnen de grepen in een handomdraai verwisseld worden.

Pimp your Powerstation

Pull-ups zonder pull-up stang? Een lat pull-down maakt het je mogelijk om thuis met je krachtstation rug- en armspieren tegelijkertijd te versterken. Alles wat je nodig hebt zijn een pull-down stang en een oprolas.

Heb ik écht krachttraining accessoires nodig?

Voor de één zijn krachttraining accessoires een must-have, voor anderen is het slechts een nice-to-have. Accessoires zoals de vloermatten bevelen we aan alle (beginnende) sporters aan als ze hun homegym willen inrichten. Voor ervaren professionals die op zoek zijn naar wat afwisseling, zorgen onze accessoires ervoor dat ook de langetermijn training niet saai hoeft te worden en dat je altijd iets nieuws kunt ontdekken.