gratis verzending binnen
Nederland, België en Duitsland *

Boks accessoires voor je work-out

Naast de juiste kleding is ook de juiste bevesting van box equipment belangrijk. Met onze boks accessoires, zoals plafondhaken, kun je bokszakken tot 50 kg in je huis ophangen. Door de bokszakveren worden stoten en trappen opgevangen en slingeren ze aanzienlijk minder, waardoor ze geschikt zijn voor beginners of rustigere trainingssessies.

Veilige bevestiging van de bokszak

Om te kunnen stoten zonder bang te zijn dat de bokszak van de muur valt, moet je de juiste boks accessoires kopen. Van groot belang is, dat de plafondhaak en je muurbeugel niet alleen het gewicht van de bokszak kunnen dragen, maar ook de extra belasting door je stoten. Je boks accessoires dienen daarom gemaakt te zijn van sterke materialen zoals staal.

De juiste muur voor je boks accessoires

Je boks accessoires mogen alleen aan massieve betonnen muren of aan dragende houten balken en stalen liggers worden bevestigd. Dit voorkomt persoonlijk letsel of schade aan de omgeving als gevolg van onjuiste bevestiging.

Boks accessoires bevestigen

Of het nu gaat om plafondhaken of muurbeugels met of zonder optrekstang: alle boks accessoires worden met meerdere schroeven en pluggen vastgemaakt. Het bevestigingsmateriaal wordt bij onze producten meegeleverd.

Tijdens het boksen train je deze spiergroepen

Als effectieve training voor het hele lichaam verhoogt boksen je algehele lichamelijke conditie en vormt zo de basis voor elke topsport. Je werkt aan verschillende spiergroepen van je lichaam en kunt in een uur trainen tot 1.200 calorieën verbranden. Bij het stoten worden je schouders, biceps, triceps, borst en rugspieren getraind. Met ontwijkende en duikende bewegingen worden je zijdelingse buikspieren en onderrugspieren in het midden van je lichaam getraind. Om voorbereid te zijn voor de volgende stoot, ben je voortdurend in beweging en train je alle beenspieren.

Doeltreffende bokstraining met boks accessoires thuis

Alle goede boksers hebben één ding gemeen: ze hebben een zeer hoge lactaattolerantie. Dit betekent dat zij nog steeds in staat zijn te presteren, zelfs wanneer hun spieren al verzuurd zijn. Om je prestaties te verbeteren, moet je afwisselende trainingen in je work-out integreren. Met de juiste boks accessoires kun je je bokszak bij jou thuis ophangen en blessures als gevolg van ongeschikt materiaal voorkomen. Bokshandschoenen aan en aan de slag!

Boksen én krachttraining - is dat mogelijk?

Het antwoord is duidelijk: Ja! De mythe dat krachttraining snelheid en behendigheid in de weg staat, gaat al lang niet meer op. Voor succes is krachttraining zelfs noodzakelijk! Met multi-joint basisoefeningen, zoals bankdrukken, deadliften en squats kun je je hele lichaam erbij betrekken, spieren opbouwen en je stootkracht vergroten. Je kunt bijvoorbeeld je snelheid en coördinatie trainen met het springtouw. In onze Shop vind je de juiste boks accessoires voor jouw specifieke training!

Uithoudingsvermogen

Het doel is de prestaties van de spieren bij vermoeidheid op peil te houden. Je traint met verschillende herhalingen en sets, de rustperiodes blijven kort.

Krachtsinspanning: 30% tot 60% van het gewicht van je beste prestatie

Maximale kracht

Voor maximale kracht moeten alle spiergroepen synchroon kunnen samenwerken. Hoe meer spieren erbij betrokken kunnen worden, hoe sterker je stoot zal zijn.

Krachtsinspanning: 100%, kies gewichten die je maximaal één of twee keer kunt optillen om je spieren maximaal te trainen.

Explosieve kracht

Explosieve kracht is waarschijnlijk het belangrijkst voor jouw performance op de bokszak: deze zorgt ervoor dat je in de kortst mogelijke tijd je maximale stootkracht kunt ontwikkelen. Het interval tussen de lunge en de impact van je vuist is slechts een fractie van een seconde - des te belangrijker dus dat je in die tijd het maximale uit jezelf haalt!

Krachtsinspanning: 50% tot 85% van het gewicht van je beste prestatie