gratis verzending binnen
Nederland, België en Duitsland *

Haltersets voor je homegym

Halterstangen en de bijpassende halterschijven behoren tot de basisuitrusting van je thuisgym. Of je nu gericht bepaalde spieren traint of grote spiergroepen, een beginner bent of een professional, met haltertraining komt iedereen aan zijn trekken. Als algemene regel geldt: Naarmate je meer gewichten in je halterset hebt, kun je met betrekking tot het totale gewicht flexibeler trainen. Er zijn daardoor praktisch geen grenzen aan je training.

Je wilt je training ook tijdens je vakantie niet verwaarlozen? Met onze praktische halterset van 20 kg in een koffer kun je je set ook prima op vakantie meenemen.

Doeltreffende training in je eigen huis

Haltertraining vergt meer inspanning dan het trainen met fitnessapparatuur, omdat het evenwicht van de halter tijdens de op- en neergaande beweging onder controle moet worden gehouden. Probeer je oefeningen zo netjes mogelijk te doen voordat je het gewicht verhoogt om je grenzen te leren kennen, je ondersteunende spieren aan de nieuwe training laat wennen en zo blessures te vermijden. Hoe uitgebreider je halterset, hoe groter je keuze voor een gevarieerde training en gewichtsopties voor je work-out.

Welke halterset past het best bij jou?

Welke halterset voor jou het beste is, hangt af van je fitnessniveau, je beschikbare ruimte en je trainingsdoelen. Hoeveel ruimte heb je om te trainen? Wat wil je trainen? Wat is je budget?

Halterset: welke kies ik voor mijn training?

Dumbbells

Sets met dumbbellstangen zijn geschikt voor het gericht trainen van je armen, je borst en je schouders. Je kunt met een dumbbell ook elke arm afzonderlijk trainen en op die manier onbalans in je spieren voorkomen.

Barbellset

Dé allrounder voor de grote spiergroepen in je lichaam! Een set met een lange halterstang is de ideale keuze voor bankdrukken, squats (kniebuigingen), lunges en deadlifts. Bij het trainen worden minder stabilisatiespieren gebruikt en wordt de stang met beide handen vastgehouden - dit maakt een work-out met meer gewicht en meer herhalingen mogelijk.

Halterset met curlstangen:

Sets met curlstangen zijn met name geschikt voor oefeningen van de biceps en triceps. De manier waarop de stang in de hand wordt gehouden beschermt je polsen en stimuleert de training van je curls, omdat er meer van de stabilisatiespieren wordt gevraagd.

Haltersets voor beginners

Vooral bij beginners kan in zeer korte tijd een toename van de spieren worden waargenomen. Heb je nog geen ervaring met krachttraining, dan raden wij een halterset aan met verschillende halterstangen en kleinere gewichten. Op die manier kun je allerlei oefeningen uitproberen en uitvinden welke stang en welk gewicht jou het best bevallen. Afhankelijk van je fitnessniveau zijn halters zonder gewichten misschien al genoeg voor een goed begin - je kunt er dan geleidelijk de schijven uit je set aan toevoegen. Bij ons vind je al beginnersets vanaf €29,95.

Haltersets voor professionals

Voor ervaren krachtsporters bieden onze haltersets ook een meerwaarde: Als professional weet je welke oefeningen je leuk vindt, hoe je moet trainen en hoeveel kilo je aankunt. Vergeet niet de verschillende haltervarianten in je training op te nemen en je spieren door de verschillende prikkels beter te laten presteren en een eenzijdige training te vermijden. Sets met een grote diversiteit aan gewichten en ook zwaardere gewichten zijn voor jou ideale keuze. Op deze manier kun je het maximale uit jezelf halen en het gewicht opvoeren tot jouw hoogste prestatieniveau.

Tips voor het trainen met onze haltersets


1. Verhoor het gewicht geleidelijk

Begin je training met kleine gewichten om je spiergroepen aan het belasten te laten wennen. Als je met een bepaald gewicht eenmaal een aantal herhalingen hebt gedaan, verhoog je het gewicht in kleine stapjes om je spieren weer iets harder te laten werken.

2. Pas het gewicht aan je trainingsdoel aan

Gewichten voor vetverlies:

Neem krachtuithoudingsoefeningen in je training op. Gebruik lichtere gewichten die maar 30% tot 60% van je maximale gewicht wegen en leg bij je sets de nadruk op een hoog aantal herhalingen.

Gewichten voor toning:

Om je spieren meer volume en definitie te geven, moet je maximale krachtoefeningen in je trainingsschema opnemen. Kies gewichten die je maximaal één of twee keer kunt optillen om je spieren maximaal te stimuleren.

3. Voeg herstelperiodes in

Herstelperiodes zijn net zo belangrijk als de training zelf! Geef je spieren na je training voldoende tijd om te herstellen. Je vermindert het risico op blessures als gevolg van peesontstekingen, het scheuren van de hamstring en letsels aan de wervelkolom. Je kunt het herstel van je spieren versnellen met fasciatraining en het gebruik van massageballen.

4. Bescherm je gewrichten en je rug tijdens je training met halters

De meeste blessures ontstaan rond de pols, elleboog, knie en rug. Let bij je oefeningen op de juiste technische uitvoering en lichaamshouding. Kies de juiste gewichten voor jouw fitnessniveau! Halteraccessoires, zoals lifting straps en een halterriem voorkomen ook dat je lichaam tijdens intensieve trainingssessies overbelast raakt.

5. Zorg voor afwisseling in je training!

Eenzijdige training verhoogt niet alleen het risico op blessures, maar is ook niet erg effectief. Zorg voor een gevarieerde training door verschillende spiergroepen te trainen en verschillende gewichten te gebruiken. Houd het niet bij één haltervariant, maar zorg voor een gezonde mix van dumbbell, barbell, curlstangen en tricepsstangen.